سبد خرید شما خالی است
یکی از دغدغه های همیشگی داوطلبان کنکور ندانستن زمان مناسب برای شروع تست زدن است. به دلیل اهمیت بالای تست زدن در تفهیم مطالب، میتوان اشاره کرد که این چالش برای داوطلبین بسیار به جا است. سوالاتی که ممکن است ذهن شما را در این رابطه درگیر کند: زمان مناسب تست زنی چه موقع است؟ آیا بلافاصله بعد از مطالعه ی یک مبحث باید تست زد؟ یا باید فاصله ی زمانی بین خواندن و تست زدن رعایت شود؟ چگونه تست بزنیم؟ چه تعداد تست باید زده شود؟
در این مقاله سعی کردیم به این ابهامات پاسخ دهیم.
به هنگام مطالعه ی یک مطلب، آن موضوع در حافظه ی کوتاه مدت که حافظه ی اولیه نیز نامیده می شود ذخیره شده که ممکن است به زودی از ذهن پاک شود. راه مناسب برای جلوگیری از فراموشی مطالب، ذخیره ی آنها در حافظه ی بلند مدت است تا هر زمان که مجددا به آن موضوع برخورد کردیم وارد حافظه ی فعال شود که به راحتی آنها را به یاد بیاوریم. برای اینکه بتوانیم سوالات مختلف مربوط به یک مبحث را جواب بدهیم لازم است آنها در حافظه ی بلند مدت ذخیره شوند. راه حل ورود مطالب به حافظه ی بلند مدت تست زدن با هدف تثبیت مطالب است. هدف تست زدن در ابتدا سنجش نمیباشد، بلکه تکمیل مرحله ی عمیق یادگیری است. پس توصیه میشود پس از مطالعه ی یک مبحث تست های آموزشی مربوطه را حل کنید.
چگونه تست بزنیم؟
بهتر است ابتدا با انواع تست آشنا شوید:
تست آموزشی که در جهت تثبیت و تعمیق مطالب و همینطور آشنایی بیشتر با نکات مهم و کلیدی مباحث بوده، خوانده می شود. زدن تست بعد از خواندن مطلب باعث میشود شما با زوایای مختلف موضوع آشنا شوید.
تست مروری مدتی پس از خواندن مطلب باید انجام شود با هدف جلوگیری از فراموشی. بهتر است چند روز پس از مطالعه، جهت مرور مطالب خوانده شده تست بزنید و نقاط ضعف و قوت خود را مشخص کنید.
تست زمان دار یا سنجشی که بیشتر تمرکز آن بر روی آشنایی با انواع سوالات در مبحث مورد نظر و کنترل و مدیریت زمان برای هر تست است. سعی کنید بین زدن این تست و خواندن مطالب فاصله بگذارید که با شرایط واقعی جلسه آزمون آشنا شوید. بهترین نوع این تست ها آزمون آزمایشی می باشد.
چه تعداد تست بزنیم؟
سوال اساسی اینجاست که آیا تمرکز باید بر روی کمیت تست ها باشد یا کیفیت؟ جواب مشخصا کیفیت است. سعی کنید منابع با کیفیت را برای تست انتخاب کنید. مهم تر از همه تحلیل تست ها ست. بعد از زدن تست ها سعی کنید سوالات را تحلیل کنید و نکات مهم را در جزوه و کتاب هایلایت کنید این کار به شما کمک میکند قسمت هایی که دچار ضعف هستید را بشناسید. نکته برداری فراموش نشود. داشتن یه دفترچه برای نوشتن یادداشت ها و نکات مهم ضروری است. این یادداشت های طلایی در زمان جمع بندی به صرفه جویی در وقت به شما کمک زیادی میکند. البته این هم بدانید که هر چقدر تست با کیفیت بیشتری بزنید نهایتا به نتیجه قابل قبول که تثبیت مطالب است میرسید.
سخن پایانی:
یکی از اشتباهات برخی از داوطلبان کنکور این است که به دنبال یک منبع مطالعاتی تمام و کمال می گردند که پس از خواندن آن بتوانند اکثر تست های آن مبحث را پاسخ صحیح دهند. یعنی پس از اینکه در دور اول تست زدن خود به تعداد زیادی از سوالات پاسخ درستی نداده اند، دچار یاس و نا امیدی شده و به دنبال منبع کامل تر و تغییر منبع رفته و حتی گاهی تست زدن را کنار می گذارند. باید به این نکته مهم توجه کرد که برای تسلط به مطالب درسی و به تبع آن پاسخ گویی بهتر به سوالات، به دوباره خوانی جزوه یا همان مرور بیشتر روی آورده و به تست زنی ادامه داده تا به تسلط برسند.
نکته آخر اینکه حتی ممکن است با وجود تسلط نسبی خوب داوطلب بر مباحث درسی، باز هم سوالاتی باشند که پاسخ آنها را نمی دانند که این دسته سوالات باید با دقت کامل بررسی و نکته برداری شده و کتاب یا جزوه منتقل گردند.